Tort de sfecla rosie cu ciocolata

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 de ml ulei de floarea soarelui
  • 175 de grame sfeclă roșie fiartă sau coaptă
  • 175 de grame zahăr brun
  • 200 de grame făină albă pentru patiserie
  • 1 plic praf de copt
  • 200 de grame iaurt
  • 2 lingurițe esența de vanilie naturală
  • Pentru glazura:
  • 100 de grame zahăr pudră
  • 50 de grame ciocolată neagră 75%
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri lapte
  • Pentru topping:
  • Zmeură, mure proaspete sau congelate
  • Zahar pudra
  • Fulgi de ciocolată
  • Frunze de mentă
  • Dulceață acrisoara
  • Zahăr pudră
  • 50 de grame cacao

Mod de preparare

Ideea acestei prăjituri mi-a venit răsfoind o revistă , iar dacă se înlocuieste iaurtul cu unul de soia, respectiv laptele cu lapte de soia îndulcit sau de migdale, avem o veritabilă rețetă de post.
Pentru început, pasam sfecla sub forma unui piure, eu doar am maruntit-o la robot, preferand să rămână și bucăți mai maricele.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, pregatim o formă cu diametrul de 20 de cm.
Amestecăm sfecla maruntita cu restul ingredientelor, un praf de sare, așezăm compoziția rezultată în tavă, o coacem cca. 55 de minute.
După ce se răcește, amestecăm toate ingredientele pentru glazura, le lăsăm la foc mic până se îngroașă.
După ce se răcește puțin glazura, o turnam peste tort, presaram fulgi de ciocolată și îl servim ornat cu fructe , frunze de mentă, alături de o dulceață acrisoara.
E fantastic, merită încercat, blatul e moale, pufos, ciocolatos și de ce nu, mai sănătos decât un desert obișnuit !
Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.