1. Banana se striveste putin cu furculita, apoi se amesteca cu zaharul si margarina. Li se adauga celelalte ingrediente (faina, amidonul, faina de soia si praful de copt) dupa ce au fost amestecate intr-un alt vas. Se pun in forma de tort (sau de jena), unsa in prealabil cu margarina (prefer sa nu tapetez forma cu faina, nu e nevoie).
2. Se pune in cuptorul deja incins si se coace la 175°C timp de cel putin 20 minute. Este foarte important ca temperatura sa nu fie prea ridicata. Blatul nu trebuie sa fie copt 100 %, pt. ca o sa-l mai punem odata in cuptor.
3. Intre timp se face crema, adica budinca concentrata de vanilie, urmarind instructiunile de pe pachet. Deoarece budinca trebuie sa iasa destul de tare, este necesar sa punem mai mult praf de budinca la aceeasi cantitate de lapte.
4. Cand blatul da semne ca ar fi aproape gata copt, se scoate din cuptor, se toarna budinca peste el si se pune din nou la cuptor pt. 10-15 minute.
5. Intre timp facem "gelatina" din agar-agar, conform instructiunilor de pe pachet.
6. se scoate tortul din cuptor, se adauga fructele (cat mai multe!) si intr-un final "gelatina" (cat mai putina).
7. se pune tortul la rece si nu se serveste pana cand "gelatina" nu s-a racit complet.
Cantitatile ajung pentru o forma mare de tort (a mea are 30 cm diametru).
In loc de fructe de padure se pot lua orice fel de fructe. Daca nu am in casa decat prune, caise etc. sau doar fructe din compot, prefer sa le caramelizez in tigaie cu orez, vanilie etc., inainte de a le adauga la tort. Avantajul la fructele caramelizate este ca nu mai e nevoie de "gelatina" (agar-agar).
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.