Tort cu Crema de Banane (de post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • o cana zahar
  • o cana apa minerala
  • ½ cana ulei
  • 1 ½ cana faina
  • 2 linguri gem (eu am pus de corcoduse)
  • 2 linguri pesmet
  • ½ ligura bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Sirop:
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • Crema:
  • 5 banane coapte bine
  • 250 g margarina
  • 1 cana zahar pudra
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Decor:
  • cacao

Mod de preparare

Preparare blat:
Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta cremoasa, din care se coc pe rand doua blaturi si se lasa sa se raceasca.

In timpul cand se coc blaturile se prepara siropul. Se amesteca ingredientele mentionate, dupa care se pun la fiert si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare crema:
Margarina se se freaca bine cu mixerul.

Bananele se zdrobesc cu o furculita, dupa care se mixeaza bine pana devin o pasta si se amesteca cu margarina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sucul de lamaie.

Se ia primul blat se insiropeaza, dupa care se pune jumatate din crema. Peste aceasta se pune urmatorul blat, care se insiropeaza si el la randul lui si bineinteles se pune restul de crema.
Se presara cu cacao si se da la rece pentru aproximativ doua ore.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj