Tarta cu Pere si Piersici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de foietaj (aluat) ½ ceasca jeleu de prune (sau gem) 30 ml rom
  • ½ ceasca zahar
  • ½ ceasca migdale macinate
  • 1 lingura faina
  • 425g jumatati de para din conserva
  • 425g jumatati de piersica din conserva

Mod de preparare

Puneti foietajul intr-o tava de 25 cm si asezati-o pe polita superioara. Coaceti-o 10 minute, intoarceti-o si mai coaceti inca 5 minute.

Amestecati jeleul (gemul) si romul. Separat, amestecati zaharul, migdalele si faina. Ungeti foietajul cu ½ din amestecul de jeleu (gem) si presarati deasupra amestecul cu migdale.

Asezati fructele simetric peste foietaj si ungeti-le cu amestecul de jeleu (gem).
Coaceti la 205 grade c timp de 10 min si serviti.
- Cuptor cu Convectie, cu sau fara Halogen

(sursa: Iuliajewel)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.