Tarta cu Mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • umplutura:
  • 500-700 gr mere
  • scortisoara
  • 200 gr zahara sau dupa gust
  • 2 linguri gris

Mod de preparare

Aluat: intr-un castron punem apa minerala, uleiul si praful de sare. Adaugam faiana si amestacam pana obtinem un aluat tare, elastic care nu se lipeste. Se lasa la rece 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura: se rad merele si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Scoatem aluatul de tarta, il intindem si tapetam cu el o forma de tarta sau ce fel de tava avem la indemana.

Adaugam pe fundul tartei grisul uniform, apoi punem merele scurse de zeama. Din restul de aluat modelam partea de sus a tartei. Se introduce la cuptror, si se tine pana devine usor rumenie la suprafata. Se poate servi atat calda cat si rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.