Tarta cu dovleac copt

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • dovleac copt (aproximativ 5-600 gr),
  • 10 oua prepelita,
  • 8 linguri zahar,
  • făină cat cuprinde (cred ca tot vreo 10 linguri),
  • 100 ml ulei,
  • 1 linguriță scortisoara,
  • 200 ml lapte

Mod de preparare

Am taiat dovleacul felii, le-am curățat de seminte și le-am asezat pe hartie de copt într-o tava care a mers la cuptor (180 grade) pentru 40 minute.

Cand s-au copt, am curatat coaja și am pus dovleacul în vasul de blender și le-am mixat cu 200 ml lapte până a devenit pastă.

Am transferat pasta de dovleac în vasul de mixer a robotului și am adaugat zaharul și ouăle. Am pornit mixerul și am adaugat treptat și restul ingredientelor.

Cand s-au omogenizat , am pus compozitia într-o tava rotunda (24 cm diametru) cu fund detasabil, tapetată cu hartie de copt. Am dat la cuptorul încins în prealabil pentru 1 oră și vreo 20 minute.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.