Sos de Sampanie cu Rubarba si Capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 ml sampanie
  • 7 linguri de zahar (daca este sampania dulce se pune mai putin zahar)
  • 4 cozi de rubarba
  • 300 gr capsuni
  • 3-4 felii de lamaie si portocala
  • 9 linguri de zahar
  • angel food cake (link spre reteta la sfarsit)
  • frisca pentru decor

Mod de preparare

Rubarba si capsunile se spala, se curata si se taie bucati. Intr-un vas se puna circa 400 ml apa, cele 9 linguri de zahar, feliile de lamaie si portocala si se pune la fiert. Cand s-a format siropul se introduc fructele si se fierbe 3-4 minute. Se strecoara, se scot feliile de lamaie si portocala (se arunca) apoi si se pun intr-un vas separat si cu ajutorul unui mixer plonjor se transforma in pireu. Daca nu aveti mixer se poate folosi o sita si cu lingura se pasireaza.

Se pune apoi sampania in vas se adauga zaharul si se da la foc. Se tine pe flacara doar pana se topeste zaharul. Fructele pasirate se adauga in sampania calda. Sampania nu trebuie sa fiarba pentru ca prin fierbere isi pierde aciditatea si aroma.

Se pregateste cake-ul dupa reteta.

Pe farfurii se aseaza 2 feliute de cake se toarna sosul deasupra, se decoreaza cu frisca si se serveste .... pofta buna!

Link spre Angel food cake

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa