Se curata merele de coaja, se taie feliute si se pun pe foc intr-o cratita cu untul si 2-3 linguri de zahar. Se adauga scortisoara si esenta de vanilie. Se fierbe totul, amestecand cu o lingura de lemn. Cand compozitia este legata se trage de pe foc si se adauga dulceata de caise si nucile macinate. Se lasa la racit. Separat din 150 ml apa si 2-3 linguri de zahar se face pe foc un sirop subtire. Se ia de pe foc si se pune romul. O cratita sau un castron se tapeaza cu ceolofan. Piscoturile de sampanie se trec prin siropul de zahar cu rom si se tapeaza ce ele in intregime peretii vasului. Se umple forma cu compozitia rece de mere, se acopera cu firmiturile ramase de la fasonare piscoturilor. Deasupra se pun o bucata de ceolofan si o farfurie, ca sa se preseza bine continutul. Se pune la frigider pt cateva ore.
Inainte de servire se rastoarna sarlota pe un platou si se decoreaza cu frisca . Este un dulce usor si deosebit de gustos.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.