Prajitura Magica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 150 g biscuiti
  • 100 g cocos
  • 150 g ciocolata taiata in bucatele mici
  • 100 g nuci + migdale
  • 400 ml lapte condensat

Mod de preparare

Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava.

Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam. Cocosul se presara peste biscuiti uniform. Peste cocos se pune ciocolata.

Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in strat uniform. Peste nuca se adauga in start cat mai uniform laptele condensat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170°-180°c timp de 25-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se lasa sa se raceasca complet, Se da la frigider pentru minim cateva ore sau peste noapte. Apoi se taie cu un cutit bine ascutit dupa preferinta. Se poate pastra la frigider.

Atenitie! Nu amestecati straturile, doar asezati strat peste strat.
O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers. Nucile se pot inlocui cu alune.

Tava: 22 cm diametru
Inspiratie: Alina- ExploraCuisine

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...