Prajitura igloo

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cozonac putin uscat
  • inghetata de orice fel
  • 1 ceasca cu fructe confiate
  • 1 cana cu zeama de compot
  • sos caramel din comert

Mod de preparare

Un castron sau un alt vas rotund se capitoneaza cu folie alimentara, pe fundul vasului si pe pereti se pun felii de cozonac, apoi in mijloc de pun 2-3 linguri cu inghetata, depinde cat de mare e vasul, peste inghetata se pun fructe confiate (merisoare, stafide), se acopera cu felii de cozonac, apoi se procedeaza la fel cu inghetata, fructe si cozonac pana se termina, ultimul strat fiind de cozonac, se preseaza putin cu palmele, apoi se insiropeaza cu compot facut proaspat din fructe sau un alt sirop, se acopera cu folia, se pune deasupra o farfurie si la congelator va sta 2 h.
Dupa acest timp, se scoate din forma, se elimina folia, se pune pe un platou, se toarna deasupra sos caramel, se orneaza cu fructe, se taie si se serveste.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu urda si marar

Un aperitiv, o gustare, un preparat destul de simplu, bun pentru orice moment al zilei. Daca sunteti iubitori de urda,...

Clatite cu urda si marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj