Prajitura Exotique

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g biscuiti crocanti
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g miez maruntit
  • crema:
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra aromatizat
  • fructele taiate si scurse dintr-un compot de ananas
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • krantul:
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 2 oua
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cu untul sau margarina topita si miezul de nuca. Se intinde si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra, apoi se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti, se presara uniform fructele de ananas, scurse de sirop, se uniformizeaza suprafata si se da la rece 2 ore.
Dupa 2 ore, se scoate si se pregateste sa se decoreze cu krantul pregatit astfel: se caramelizeaza zaharul si, cand are culoarea maro deschis, se adauga miezul de nuca maruntit si se ia de pe foc. Cat krantul este fierbinte, se adauga cele 2 oua batute bine, amestecand continuu, rapid. Cand totul devine omogen si maleabil, se intinde in strat subtire deasupra prajiturii inchegate. Se mai lasa cca. 30 de minute la rece inainte de a fi feliata.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.