Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cu untul sau margarina topita si miezul de nuca. Se intinde si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra, apoi se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti, se presara uniform fructele de ananas, scurse de sirop, se uniformizeaza suprafata si se da la rece 2 ore.
Dupa 2 ore, se scoate si se pregateste sa se decoreze cu krantul pregatit astfel: se caramelizeaza zaharul si, cand are culoarea maro deschis, se adauga miezul de nuca maruntit si se ia de pe foc. Cat krantul este fierbinte, se adauga cele 2 oua batute bine, amestecand continuu, rapid. Cand totul devine omogen si maleabil, se intinde in strat subtire deasupra prajiturii inchegate. Se mai lasa cca. 30 de minute la rece inainte de a fi feliata.
Pofta buna!
Va invit sa incercati niste bomboane braziliene pe baza de lapte condensat, super usor de facut si ataaaaat de bune.
Bomboane brigadeiro (reteta video)Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri