Prajitura cu visine si nuca

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru blatul de cacao
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 4 lg apa fiarta
  • 4 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 220 g zahar
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 1 cana visine scurse din compot
  • 1 cana faina (1 cana = 200 gr)
  • Pentru cremă
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • Pentru glazură
  • 160 g ciocolata
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca . Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.
Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci