Prajitura cu Mere si Biscuiti (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 biscuiti simpli
  • 2 kg mere
  • 500 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 1,2 l apa
  • 150 g stafide
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml rom (eu am folosit lichior de migdale)

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.

Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa (din cele 1, 2 l) si cand merele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, punem si un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila (eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura) ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, ultimul fiind de crema.

Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.

Va pot spune ca e o prajitura de post foarte buna si aspectuoasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pateu de ficat cu visinata si migdale

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la ...

Pateu de ficat cu visinata si migdale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj