Prajitura cu kaki, caise uscate si jeleu de rodie

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti maruntiti
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • 150 g unt sau margarina
  • Crema:
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 linguri de dulceata de kaki
  • o mana de caise uscate hidratate in apa calda
  • 2-3linguri de brnza dulce
  • 1 plic de gelatina (10g)
  • decor:
  • 1 fruct mare si copt de kaki
  • un plic de tort-gelle
  • 200 ml suc de rodie
  • dulceata de kaki

Mod de preparare

Biscuitii se framanta bine cu untul topit si miezul de nuca maruntit, apoi se intind si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca si cand se intareste, se adauga si lingura de smantana, branza dulce, apoi dulceata de kaki.

Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie, fara ase fierbe si se adauga in frisca.
Se toarna jumatate din frisca cu dulceata peste blatul din biscuiti si apoi se presara deasupra caisele hidratate si taiate marunt. Se toarna si restul de frisca deasupra, se niveleaza uniform si se decoreaza cu felii de kaki taiate subtiri.
Se amesteca praful de tort jelle cu sucul de rodii si se pune pe foc, amestecand continuu, pana la primele 2 clocote, apoi se toarna pe prajitura, de la centru spre margini.

Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Este senzational de buna si merita incercata!
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj