Prajitura cu kaki, caise uscate si jeleu de rodie

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti maruntiti
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • 150 g unt sau margarina
  • Crema:
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 linguri de dulceata de kaki
  • o mana de caise uscate hidratate in apa calda
  • 2-3linguri de brnza dulce
  • 1 plic de gelatina (10g)
  • decor:
  • 1 fruct mare si copt de kaki
  • un plic de tort-gelle
  • 200 ml suc de rodie
  • dulceata de kaki

Mod de preparare

Biscuitii se framanta bine cu untul topit si miezul de nuca maruntit, apoi se intind si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca si cand se intareste, se adauga si lingura de smantana, branza dulce, apoi dulceata de kaki.

Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie, fara ase fierbe si se adauga in frisca.
Se toarna jumatate din frisca cu dulceata peste blatul din biscuiti si apoi se presara deasupra caisele hidratate si taiate marunt. Se toarna si restul de frisca deasupra, se niveleaza uniform si se decoreaza cu felii de kaki taiate subtiri.
Se amesteca praful de tort jelle cu sucul de rodii si se pune pe foc, amestecand continuu, pana la primele 2 clocote, apoi se toarna pe prajitura, de la centru spre margini.

Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Este senzational de buna si merita incercata!
Pofta buna!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si fructe confiate

Foarte usor de facut si foarte buna!

Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura