Placinta cu mere, de post

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g mere rase, conservate
  • 100 g zahar
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful de copt si sarea. Punem faina, pana ce se formeaza un aluat tare, care nu e lipicios. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intinem prima bucata, cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire, de dimensiunea unei tavii de aragaz. Ungem tava cu putin ulei si apoi faina, si asezam prima foaie. Cealalta foaie o vom folosi, dupa ce punem compozitia de mere.

Umplutura: Intr-o cratita, punem merele conservate si zaharul. Le punem pe foc, amestecand din cand in cand, pret de 10 minute. La sfarsit adaugam scortisoara.

Peste prima foaie, punem umplutura calda, apoi intindem si asezam cea de-a doua foaie intepandu-o cu o furculita din loc in loc. Coacem placinta, 35-40 de minute la foc potrivit, sau pana cand aluatul se rumeneste putin. Pudram cu zahar si servim! Pofta buna!

Se pot folosi si mere prospete, doar ca trebuie calite ceva mai mult;
Se pot adauga si nuci in umplutura;
Eventual in aluat se poate adauga coaja de portocala.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paine pufoasa de casa

O reteta foarte buna pentru o paine pufoasa si rapida.

Paine pufoasa de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj