Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 gr faina
  • dulceata de afine
  • smantana
  • ulei
  • faina pentru modelat

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață

Branza se mixeaza foarte bine impreuna cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si pufoasa. Pentru a nu se lipi de maini cand il modelam folosim de faina formand mici cerculete si bilute. Punem uleiul la incins (o cantitate mai mare) si adaugam papanasii prajindu-i pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de hartie pt a se scurge uleiul din ei.
Se servesc cu smantana si dulceata de afine (merge si cu alte dulceturi).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj