Negruta cu Crema de Gris (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat
  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3 lingurite ness
  • 2 lingurite rase bicarbonat sodiu
  • 5 linguri cacao
  • un praf sare
  • esenta vanilie si rom
  • 2 lingurite otet
  • 1/2 cana ulei de masline (cred ca merge si normal)
  • 2 cani apa
  • Pt crema
  • 500ml lapte soia
  • 10 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr margarina
  • zeama de la o lamaie
  • vanilie
  • un praf sare

Mod de preparare

Blat intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate, in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat, am impartit in doua si am copt separat doua blaturi.

Crema-se amesteca toate fara margarina, se pun la fiert pana se ingroasa, se da deoparte si se adauga incet margarina.

Se aseaza primul blat rece intr-o tava, se pune crema, apoi celalalt blat, nu e nevoie sa se insiropeze, se lasa la rece.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)