Minitarte cu ganache de ciocolata alba

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat tarte:
  • 1 ou
  • 30 g untura solida
  • 120 g unt moale
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g smantana
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina
  • Crema:
  • 300 g ciocolata alba
  • 450 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider)
  • Pentru decor:
  • ciocolata cu lapte rasa

Mod de preparare

Aluat tarte:
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.


Crema:
Se rupe ciocolata si se pune intr-o craticioara. Se adauga 150 ml frisca lichida. Se pune craticioara la foc si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca complet.

Se mixeaza restul de frisca, dupa care se incorporeaza ciocolata topita si racita. Se pune crema intr-un posh si, cu ajutorul lui, se umplu tartele. Acestea se decoreaza cu ciocolata cu lapte care se rade, cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

O nouă rețetă faină cu produse de lahttp://www.foodville.ro/ , promovata de Gina Bradea. Aici...

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj