Kis Kurtos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie ptr aluat de urmatoarele :
  • 1 kg faina (eu pun 1/2 faina alba si 1/2 faina retes)
  • unt de marimea unei nuci
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • 2 maini de zahar
  • 1 buc de drojdie proaspata
  • lapte
  • 2 maini de ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas mai adanc si se face o gaura in el. Intr-un pic de lapte caldut desfacem drojdia, punem praful de sare, zaharul vanilat si-l punem in faina in cuibul format si amestecam cu putina faina si obtinem astfel plamadeala care o lasam sa dospeasca.

Dupa ce a dospit punem galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si inca un pic de lapte caldut pana obtinem o coca mai moale , sa nu fie foarte vartoasa si incepem sa framantam. Inainte de a termina de framantat adaug si cele 2 maini de ulei cu care mai framant un pic pana apare prima besica in aluat. Il las la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il pun pe masa, il adun un pic, nu il las labartat , si taiem din el fasii late cam de un deget si jumate. Aceste fasii se ruleaza pe bucatile ce cocean de porumb pe care in prealabil le-am uns cu ulei si le lasam asa sa mai stea cam 15 minute. Dupa cele 15 minute ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar.

Atentie o parte sa nu o tavaliti prin nuca deoarece cand il puneti in tava si apoi in cuptor la copt nuca si zaharul se ard si se innegreste. In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (eu am ales varianta cu uleiul e mai comod ) Laughing

Se mai poate tavali si prin nuca de cocos amestecat cu zahar. Dupa ce le-am tavalit prin ce am vrut Wink le asezam in tava unsa cu ulei si o dam la cuptor. Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din kurtos le punem pe un prosop le acoperim cu un altul si mai punem deasupra o bucata de nailon si iar un prosop deasupra si asa le lasam pana racesc.(asta daca nu ai copii prin preajma ).

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Pasta de post, din masline negre

Pentru un mic dejun de post, dacă v-ați săturat de zacuscă, brânză tofu și pateu vegetal, vă recomand această...

Pasta de post, din masline negre
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.