Inghetata de morcov si caise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 gr morcovi cruzi si caise amestecate de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali daca sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui )
  • - 150 gr zahar ( sau 200 gr depinde cum e frisca indulcita sau nu )
  • - vanilie sau zahar vanilat
  • - 100 ml frisca ( eu am folosit vegetala )

Mod de preparare

Se pun morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate, fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ...

Se bate frisca cit morcovii si caisele in sirop s-au mai racorit.

Se amesteca cu mixerul vertical ( in blender, robot fiecare ce are ) pina a devenit un sirop gros .. se adauga vanilia si frisca batuta si se amesteca cu telul in forma de para ...

...in forme si la congelator ...

pt ca este destul de dulce se serveste alaturi de o inghetata mai simpla cum ar fii cea de orez sau cea de frisca ... sau chiar alaturi de o bucata de prajitura cu morcovi sau budinca de orez cu lapte ....

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj