Inghetata cu piscoturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 plic praf de inghetata de capsuni,
  • 1 plic praf de inghetata de vanilie,
  • 350gr iaurt de capsuni,
  • 1 plic gelatina alba (10gr),
  • 5-6 rondele de ananas din compot,
  • 1 plic cu praf ciocolata calda,
  • 25-30 piscoturi

Mod de preparare

1. Gelatina se pune la inmuiat 10min in 30ml apa rece.
2. Praful de inghetata se prepara separat (fiecare cu 200ml lapte rece), conform instructuinilor de pe plic.
3. Gelatina se topeste pe foc mic (nu se da in fiert!) si se amesteca cu inghetata de capsuni si cu iaurtul. Adaugati daca doriti si o lingura de zahar pudra.
4. Ananasul scurs de zeama se taie cubulete mici.
5. Se tapeteaza o forma de chec (28cm) cu folie de aluminiu.
6. Se insiropeaza piscoturile cu ciocolata calda si se aseaza un strat la baza formei.
7. Se toarna inghetata de vanilie, apoi se aseaza cubuletele de ananas, apoi crema de capsuni. Acoperiti totul cu un strat de piscoturi insiropate.
8. Se da la congelator.
9. La servire se orneaza cu frisca batuta.
Pofta buna!

Amestecati eventual crema roz cu pulpa de capsuni/cubulete de capsuni.

Eu nu am lasat-o foarte mult in congelator, nu am vrut sa aiba consistenta inghetatei cid oar sa fie foarte rece. De aceea am folosit in reteta gelatina, sa nu se desfaca pe platou.

Este o reteta foarte simpla si foarte rapida.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Daca tot este dezlegare la peste, am adus si eu un preparat cu peste, simplu si usor, asa ca de vara ;)

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj