Se da in clocot apa cu untul si un pic de sare. Se toarna fierbinte peste faina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Apoi se framanta bine aluatul si se formeaza niste bile unde punem prunele. Se pun in apa clocotita si se fierb ~5 min. Se scot in strecurator si se tavalesc in pesmet prajit amestecat cu zahar.
De regula gombotii se fac cu cartofi fierti in compozitia de aluat. Acest aluat, fara cartofi, este la fel de bun si a doua zi, nu se intareste.
Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!
Painici cu cascaval si muschi fileEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj