Reteta gogosi pufoase cu branza

Portii
10
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 25 g drojdie
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de portocal si branza de vaci.

Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, la final framantam cu mainele unse cu ulei, trebuie sa rezulte un aluat moale si nelipicios.

Acoperim si lasam la dopsit, cca. 1 ora, intr-un loc cald.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara groasa de cca 0,5 cm. Taiem fasii de aluat pe care le vom impleti, unind capetele.

Le vom praji pe ambele parti, intr-un ceaun in care am pus ulei din plin (eu am pus 1 l) ca sa le putem praji in baie de ulei.

Le scoatem pe servetele absorbante si le pudram cu zahar pudra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj