Gem de Prune

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg prune vinete
  • 1 kg zahar (cu cristalul mare)
  • 150 gr miez de nuca

Mod de preparare

Prunele se curata de codite si se spala foarte bine.

Se scot samburii.

Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac.

Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat.

Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda.

Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul).

Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase.

Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece.
Se foloseste la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei, ca umplutura pentru clatite, cornulete, rulada sau pentru diverse prajituri.

Desi pare ciudat, impreuna cu telemeaua sarata are un gust deosebit!

Pofta buna!

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci