Untul moale se freaca 5 minute cu mixerul pina devine spuma, se adauga zaharul, apoi faina. Se obtine o coca care se lasa circa 12 ore la frigider. Cuptorul se incinge la 220 de grade. Coca se imparte in patru.
Fiecare bucata se ruleaza pe blatul de lucru pudrat cu faina, se obtine un rulou lung in diametru de 2 cm. Se taie fursecuri si se introduc in cuptor circa 10-12 minute. Trebuie sa ramina deschise la culoare. Se lasa la racit.
Crema:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie, vanilia. Crema se pune intr-o punga de plastic, se taie coltul de la punga (un orificiu mic) si se umplu fursecurile cu crema. Se pot tavalii prin zahar pudra.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.