Fursecuri Bio cu Merisor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 grame unt bio
  • 85 grame zahar bio brut din trestie
  • 1/2 lingurita vanilie pudra Bourbon bio
  • 250 grame faina bio integrala de alac
  • 75 grame nuci bio
  • 75 grame merisor uscat bio

Mod de preparare

Dupa opinia mea este cea mai usoara reteta de fursecuri (am gasit-o intr-o revista GoodFood de prin 2011).

Macinam zaharul cu o risnita si il transformam in zahar pudra.

Framantam cu mainile untul topit la temperatura camerei, cu zaharul si vanilia. Adaugam faina si framantam in continuare apoi adaugam nucile si merisorul (nucile trebuie sa fie bucati cit mai mari)

Facem niste rulouri de 5 cm diametru, le infasuram in folie si le punem la congelator 15-20 minute.

Daca vrem sa facem o cantitate mai mare de aluat putem sa o pastram in congelator pina la maximum 3 luni si sa coacem de fiecare data doar cit avem nevoie.

Incalzim cuptorul l 180 grade (treapta 4). Taiem felii de 1 cm grosime, asezam feliile intr-o tava de copt pe care am pus in prealabil hartie de copt si le coacem 15 minute. Le lasam la racit in tava de copt.

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti