Spălaţi şi curăţaţi dovleacul și merele și le tăiați în cubulețe.
Puneţi la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în oală, până se topește zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie, cubulețele de dovleac și măr şi continuaţi prepararea lor termică 30 de minute. Adăugați cardamomul și păstăile răzuite de tonka și mai fierbeți dulceața pentru 20 de minute
Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...
Tarta cu ananas si jeleu de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti