Desert cu Jeleu de Zmeura si Frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr zmeura (eu am folosit congelata)
  • 400 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic Vege-Gel de la Dr Oetker
  • 200 ml frisca lichida vegetala
  • cateva boabe de zmeura ptr ornat

Mod de preparare

Eh, uite si ceva ce n-ati prea vazut la mine, mai ales la categoria desert: ceva de post!!! Nu ca as tine eu post, dar am gasit un challange pe reteteculinare. Ro si cum era vorba de o reteta de post, unde erau deja alese si culorile, nu putea decat sa fie o incercare ptr mine.

Iar cand mama m-a intrebat daca vreau niste zmeura de la congelator, am si stiut ce o sa pregatesc. Un fix pix de post!! Pe plicul de la Dr Oetker scria sa folosesc 500 ml de apa, dar cum a mai lasat si zmeura suc am redus cantitatea.

Se pune intr-o cratita apa, zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga zmeura si Vege-gelul si se amesteca continuu la foc mediu pana incepe sa fiarba (dar nu-l lasati sa fiarba). Se da la rece ptr inchegare

Se bate frisca (a mea era indulcita deja) tare. Cand s-a intarit jeleul de zmeura, se taie cu forme de prajituri, eu am folosit o floare. Se pun straturile, ptr frisca am folosit tot forma de prajitura.

Se orneaza cu zmeura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj