Delicioasa cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de apa
  • 1 plic de bicarbonat
  • 1 canita de cafea de suc de rosii
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 10 mere rase cu coaja
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura de scortisoara in pudra
  • 8 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu apa cu sarea si uleiul. Separat peste bicarbonat punem sucul de rosii amestecam. Varsam peste compozitie, adaugam faina, formam un aluat care sa nu se lipeasca. Pe putina faina, intindem 2 foi. Asezam prima foaie in tava neunsa, intepam cu o furculita si depunem umplutura. Acoperim cu a doua foaie. dam la cuptor la 180 grade C cam 15-20 de minute. Verificam coptura cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si scortisoara. Pofta buna

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu cascaval

M-am inspirat de la Jamila

Aperitiv briose cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj