Delicioasa cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de apa
  • 1 plic de bicarbonat
  • 1 canita de cafea de suc de rosii
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 10 mere rase cu coaja
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura de scortisoara in pudra
  • 8 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu apa cu sarea si uleiul. Separat peste bicarbonat punem sucul de rosii amestecam. Varsam peste compozitie, adaugam faina, formam un aluat care sa nu se lipeasca. Pe putina faina, intindem 2 foi. Asezam prima foaie in tava neunsa, intepam cu o furculita si depunem umplutura. Acoperim cu a doua foaie. dam la cuptor la 180 grade C cam 15-20 de minute. Verificam coptura cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si scortisoara. Pofta buna

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...