Cozonac Festiv cu Miere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie de bere
  • sare
  • 170g bere bruna
  • 100g migdale taiate
  • 50g miez de nuca taiat
  • 50g alune taiate
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

1. framanta faina: cu drojdia diluata in cinci linguri de apa calda cu 100g miere, seminte uscate si sare. Lasa la crescut la temperatura camerei
2. unge o forma: cu ulei de susan si aseaza hartia
3. modeleaza aluatul: in bucati rotunde. Aseaza-le in forma, cu o distanta moderata intre ele. Lasa-le la crescut.

4. coace cozonacul: timp de zece minute in cuptorul preincalzit la 210 grade c. scade temperatura la 180 grade c si coace-l inca 20 de minute. Unge-l cu miere calda dupa ce il scoti. Presara seminte. Baga-l la cuptor pentru inca 10 minute.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.