Cozonac Festiv cu Miere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie de bere
  • sare
  • 170g bere bruna
  • 100g migdale taiate
  • 50g miez de nuca taiat
  • 50g alune taiate
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

1. framanta faina: cu drojdia diluata in cinci linguri de apa calda cu 100g miere, seminte uscate si sare. Lasa la crescut la temperatura camerei
2. unge o forma: cu ulei de susan si aseaza hartia
3. modeleaza aluatul: in bucati rotunde. Aseaza-le in forma, cu o distanta moderata intre ele. Lasa-le la crescut.

4. coace cozonacul: timp de zece minute in cuptorul preincalzit la 210 grade c. scade temperatura la 180 grade c si coace-l inca 20 de minute. Unge-l cu miere calda dupa ce il scoti. Presara seminte. Baga-l la cuptor pentru inca 10 minute.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...