Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru cornuri:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 250 g rahat
  • 4-5 linguri dulceata de capsuni
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 40 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea.

Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste faina. Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare si se framanta totul, adaugand faina pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Se unge castronul cu ulei si se framanta si coca cu putin ulei, formandu-se o bila din ea, care se lasa la crescut la loc cald.

Intre timp, fiecare bucata de rahat se taie in 8 parti.

Dupa ce coca a crescut se ia din ea cate o bucatica si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata. Se decupeaza un triunghi din coca intinsa, iar la baza se pun cateva bucatele de rahat. Se ruleaza coca dinspre baza inspre varf, iar capetele se indoaie usor. Se procedeaza la fel si cu cornurile umplute cu dulceata.

Cornurile astfel formate se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa mai cresca putin la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa aceea, cornurile se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp, se pregateste siropul. Se pun apa, zaharul, esenta si uleiul intr-un craticior si se dau in clocote.

Cornurile fierbinti se ung cu acest sirop, apoi se acopera cu o folie de aluminiu ca sa se mentina moi si pufoase. Pentru servire se pot pudra cu zahar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.