Chec Aromat cu Scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana cu faina
  • 2 linguri lapte
  • o ceasca cu zahar tos
  • o lingura scortisoara pudra
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat (unul in copozitie si unul pe deasupra checului)
  • esenta de rom
  • ornament mozaic pentru decor
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si scortisoara. Faina amestecata cu praful de copt si se adauga treptat. Urmatorul pas este adaugarea laptelui. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu cealalta compozitie cu grija, de jos in sus cu o lingura de lemn.

Se unge o tava bine cu unt si se adauga compozitia de chec. Deasupra se presara ornamentul mozaic si se pune in cuptorul deja incins.

Checul se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute.

Cand se scoate din cuptor se presara cu un plic de zahar vanilat si se lasa la racit.

Se servestec rece, taiat feliute subtiri.

Pofta buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta de Legume (Reteta Video)

Satioasa si usor de pregatit, cu siguranta ca o placinta cu legume este intotdeauna un aperitiv potrivit, si nu numai pentru...

Placinta de Legume (Reteta Video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj