Careu Foetat cu Dulceata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 persoane
  • 250 gr foetaj
  • dulceata de visine
  • dulceata de capsuni
  • zahar praf vanilat
  • crema de vanilie
  • flanc cu grapefruit

Mod de preparare

Intinde foetajul la o grosime de 1 cm si decupeaza patrate multipli de trei. Unge o treime din ele cu galbenus de ou, aseaza-le pe toate intr-o tava cu hartie de copt si coace la foc mare 7 minute plus 3 minute la foc mediu. Scoate si lasa la racit.

Scurge boabele de visine si capsune din dulceata de excesul de sirop.

Despica fiecare patrat de foetaj copt in doua si ai grija sa fie 2 treimi simple si o treime cu luciu de la galbenus. Pune in posh crema de vanilie si pune moturi pe fiecare patratel, exceptand cele cu glazura de ou, care vor fi acoperisul careurilor. Intercaleaza boabe din dulceata de visine si capsuni.

Suprapune cate doua etaje si acopera cu patratelul glazurat.
Presara zahar pudra vanilat si serveste rece, de la frigider.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...