Budinca de Cereale cu Sos de Tapioca si Zmeura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Amestec de faini:
  • -190 g orez brun
  • -190 g faina tapioca
  • -215 g faina amaranth
  • -215 g faina de mei
  • -150 g faina de soia
  • -225 g faina de ovaz
  • Ingrediente budinca:
  • -60-70 g amestec de faini
  • -50 ml lapte de soia (preparat in casa aici puteti vedea cum arat alaptele meu) -un praf de sare
  • -2-3 linguri zahar brun /alb
  • -2 plicuri de vanilie
  • -1 lingurita scortisoara
  • Pentru sosul de zmeura am folosit:
  • -30 g bobite de tapioca
  • -300 ml apa
  • -3-4 linguri de zahar sau dupa gust
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • -400 g fructe

Mod de preparare

Se pune laptele, sare, zaharul si vanilia la fiert. Cand fierbe, se adauga faina in ploaie si se amestca cu telul, continuu, pentru a nu se prinde. Daca vi se pare prea groasa, se poate subtia cu putin lapte fierbinte.

Tapioca se pune la inmuiat in apa, pentru aprox. o ora. In acest timp, bobitele se inmoaie, pentru ca ele sunt foarte tari si daca se sare peste aceasta etapa, ele vor ramane asa si dupa fierbere.

Dupa o ora, amestecul de apa + tapioca se pune la fiert, amestecand continuu. Cand devine sticloasa, se adauga fructele, zaharul, vanilia si sarea. Se mai fierb 5 minute, dupa care se ia de pe foc.
Acest mic dejun poate fi savurat deopotriva de cei care tin post sau cei cu intoleranta la gluten. Este un mic dejun sanatos si delicios. Cantitatile folosite de mine sunt aproximative,

deobicei pun "dupa ochi" ingredientele. Pe de alta parte, folosesc diferite faini si fiecare are felul ei de a se "lega". La aceasta budinca am folosit aprox. 60-70 g din amestecul de faini ce mi-a ramas in plus de la painea fara gluten.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu cartofi noi

Azi m-am gandit sa fac niste cartofi noi alaturi de niste chiftelute delicioase de vita. Reteta video pas cu pas o gasesti...

Chiftele cu cartofi noi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj