Briose cu Portocale si Scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1,5 cana suc portocale neindulcit (din comert, 100% portocale)
  • 1,5 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1,5 plicuri praf de copt

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare.

Se coc pentru 22-25 minute.
Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale.


Sucul pe care il punem in briose trebuie sa fie neindulcit (din comert, 100% portocale).

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie