Bombonici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana hrisca hidratata
  • 3 maini amestec migdale, alune de padure si alune crude
  • 2 linguri seminte de susan
  • 5 linguri seminte floarea soarelui cruda
  • 5 curmale fara samburi
  • nuca de cocos
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lingura pudra de roscove/cacao
  • un praf de sare

Mod de preparare

Hrisca se hidrateaza din timp (dureaza 5-6 ore). Semintele si curmalele se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Intr-un vas amestecam hrisca, semintele, putina sare si miere, adaugam nuca de cocos pana cand compozitia poate fi modelata (tocmai de aceea nu am precizat cantitatea).

Jumatate din bomboane le-am lasat albe, iar jumatate le-am colorat cu pudra de roscove. Daca va mai raman, restul se pastreaza la frigider.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...