Covrigi nemtesti - crocanti la exterior si moi la interior

Covrigii nemtesti sunt crocanti la exterior si moi la interior, perfecti pentru o gustare sau serviti alaturi de bere, branzeturi ori carnati, asa cum se obisnuieste la festivalurile bavareze.

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 40 g unt moale
  • 1 l apa + 2 linguri bicarbonat de sodiu (pentru oparit)
  • Sare grunjoasa pentru presarat

Mod de preparare

Amesteca drojdia cu zaharul si apa calduta, lasa 10 minute pana se activeaza. Intr-un bol mare, pune faina si sarea, adauga untul moale si maiaua facuta. Framanta pana obtii un aluat elastic. Acopera si lasa aluatul la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Imparte aluatul in bucati, ruleaza suluri subtiri si formeaza covrigi rasuciti specifici. Fierbe 1 litru de apa cu bicarbonat. Opareste fiecare covrig 20-30 secunde, apoi scoate pe o tava cu hartie de copt. Presara sare grunjoasa deasupra si coace la 200°C, 15-20 de minute, pana devin aurii.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.