Clatite pufoase si usor de facut

Clatite pufoase si usor de facut, cu ingrediente simple si aluat fin. Reteta clasica ideala pentru mic dejun sau desert, servite cu umplutura la alegere.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 250 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat (optional)
  • 2 linguri ulei (pentru aluat)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol, bate ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Adauga laptele si apa minerala, apoi incorporeaza treptat faina cernuta, amestecand continuu cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase. La final, adauga cele 2 linguri de ulei si lasa aluatul la odihna 15-20 minute. Incinge o tigaie antiaderenta unsa usor cu ulei si toarna un polonic mic de aluat, rotind tigaia sa se intinda uniform. Prajeste clatita pe ambele parti pana devine aurie, apoi scoate-o pe o farfurie. Repeta pana termini aluatul.
Sugestii de servire: cu gem, ciocolata, branza dulce, frisca sau fructe.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)