Chec marmorat pufos, cu straturi alternate de cacao si vanilie

Chec marmorat pufos, cu straturi alternate de cacao si vanilie, perfect pentru micul dejun sau desert.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 350 g faina

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi pana obtii o bezea lucioasa. Adaugi pe rand galbenusurile, laptele, uleiul si extractul de vanilie, amestecand usor. Incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Imparti compozitia in doua. Intr-una din ele adaugi cacao si amesteci bine. Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, torni alternativ cate o lingura din compozitia alba si una din cea cu cacao, pana se termina. Coci in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 40-45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi la racit si servesti. Pofta buna!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura dalmatian

Prajitura dalmatian
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura