Veloute de Champagne

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g de pastarnac
  • 1 salota
  • 40g de unt
  • 500ml de supa de legume
  • 400ml de champagne (alba)
  • 350ml de smantana lichida
  • sare, piper
  • 150g de somon afumat
  • 100ml de champagne

Mod de preparare

Pastarnacul se curata, se spala si se taie in cuburi. Salota o taiem foarte fin.
Intr-o olita tragem in unt salota si pastarnacul.

Varsam deasupra supa calda de legume si sampania. Lasam sa fiarba cam 20-30 de minute sau pana cand legumele sunt moi.

Mixam totul cu ajutorul unui mixer plonjor. Adaugam smantana. Asezam iar pe foc.
Mai lasam cateva minute, supa trebuie sa fie fierbinte.
Inainte de a pune in farfurii adaugam ultimii 100ml de champagnie.

Servim in farfurii adanci in care am depus cu grija somonul.
Pofta buna!
Vin recomandat: champagne sau spumos de calitate.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.