Tarator

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete fabio
  • 1 legatura de marar
  • 50 gr de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 100 ml de lapte
  • suc de lamaie de la o lamaie

Mod de preparare

Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul.

Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se omogenizeaza.

La final se adauga ulei de masline, suc de lamaie si lapte.

Se tine la frigider timp de o ora inainte de servire si se serveste cu nuci tocate si bucatele de castravete deasupra.

Pofta mare!

Reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=Ueny8lC7zhc

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.