Supa-crema de dovleac

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • ulei
  • 500 g cuburi de dovleac
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 căţel de usturoi
  • Crutoane :
  • cubuleţe mici de dovleac
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când. Sunt delicioase aşa condimentate, însă nu ies tari, ci moi.

Pentru supă, se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl şi tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi supă după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Se serveşte supa cu crutoanele de dovleac şi eventual smântână.

Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o...

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj