Supa-crema Rece de Frunze de Dovlecel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 mână mare de frunze de dovlecel (sau 500g dovlecei verzi)
  • - 2 fire de ceapă verde
  • - 1 morcov mărişor
  • - 4 căţei de usturoi sau 2 mari
  • - 1 ardei mic iute
  • - 1 vârf de cuţit de bouquet garni (pătrunjel, cimbru, dafin în cantităţi egale şi mărunţite)
  • - sare, piper (după gust)
  • - 1 vârf de cuţit de seminţe de chimen
  • - 4 linguri de ulei de măsline
  • - 2l apă
  • - câteva frunze de mentă
  • - 12-14 cuburi de gheaţă
  • - iaurt (la discreţie)

Mod de preparare

1. Încingeţi uleiul şi adăugaţi cepa, usturoiul, morcovul şi ardeiul iute tăiate mărunt. lăsaţi-le să se călească până când ceapa devine transparentă. (Dacă aveţi dovlecei verzi, tăiaţi-i cubuleţe şi puneţi-i după ce ceapa a devenit transparentă, adăugaţi piperul, bouquet garni-ul, chimenul, lăsaţi să scadă zeama de la dovlecei şi săriţi peste punctul 2.)

2. Adăugaţi frunzele de dovlecel spălate şi tăiate, piperul, bouquet garni-ul, chimenul şi amestecaţi din când în când cca. 5 min.

3. Turnaţi apa, adăugaţi sarea şi fierbeţi cca. 15 min. lăsaţi supa să se răcească la frigider, adăugaţi cuburile de gheaţă, iaurtul şi mixaţi bine cu blender-ul.
Serviţi imediat cu frunze de mentă mărunţite pe deasupra.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...