Supa de zarzavaturi cu strudele

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supă
  • 1 morcov
  • 1 radacina pătrunjel
  • 1 radacina ţelină
  • 2 linguri de ulei, sare
  • Frunze de pătrunjel şi ţelină (proaspătă sau congelată)
  • Pentru găluşte
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • Pentru umplutură
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de griș
  • ½ linguriță de boia
  • Puțină sare și piper

Mod de preparare


Speli legumele, le cureți și le tai rondele sau cubuleţe; se călesc 2-3 minute in ulei presărat cu puţină sare, adaugă 2 litri de apă şi se fierb pe jumătate.

In acest timp, se prepară găluştele – se bate oul cu un vârf de cuţit de sare, după care se adaugă făina şi se frământă un aluat de tăiței, se lasă 10 minute acoperit, după care se intinde o foaie subțire până se usucă un pic, prepari umplutura.
Uleiul se incinge într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se călește și se presară grișul, se prăjește în continuare un minut, apoi se adauga boiaua, se ia de pe foc, se presară cu sare și piper după gust, după care se întinde compozitia peste foaia de aluat, se rulează și cu ajutorul unei linguri de lemn, se taie triunghiuri.
Adaugi in supa de legume și fierbi la foc mic până își dublează volumul, se incearcă dacă sunt fierte în interior, se potrivește gustul cu sare, dacă mai este cazul după gust, presară frunze de pătrunjel şi țelină.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.