Supa de Varza Dulce cu Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 verze proaspete
  • -2 ardei grasi, taiati cubulete
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -2- 3 fire cimbru
  • -1 lingura faina
  • -300- 500 ml bulion de rosii
  • -1- 2 rosii, curatate de pielita si tocate marunt
  • -500 g costita afumata
  • -otet
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Spalati bine costita, opariti-o si puneti-o portionata la fiert in 3-4 l apa rece. Indepartati spuma formata si lasati-o pe foc pana este facuta.

Intre timp, tocati fideluta varza, curatata de frunzele exterioare si cotor.
Puneti-o in vasul cu costita cand aceasta este aproape fiarta, impreuna cu rosiile, ardeiul gras si continuati fierberea pana ce legumele sunt facute.

Adaugati bulionul, cimbrul, mararul verde si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, caliti faina in cateva linguri de ulei incins, diluati cu putina supa si turnati peste varza. Lasati sa dea cateva clocote si luati de pe foc.

Acriti cu otet, dupa gust si preferinta.
Serviti cat este calda, adaugand smantana in farfurie, optional.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale cu ciuperci de post

Sunt cele mai bune sarmale ever....

Sarmale cu ciuperci de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj