Supa de varza dulce cu kaizer afumat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana varza
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 crenguta mica cimbru
  • 1 cana (250 ml ) bulion
  • kaizer afumat(sau orice afumatura )
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri faina
  • 400 gr smantana
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Kaizerul se taie bucati potrivite si se pune la fiert . Varza se taie fideluta, morcovii se pot taia rondele sau in 4.

Cand kaizerul a fiert se pun morcovii ,ceapa intreaga care dupa ce dregem supa o scoatem, crenguta de cimbru si cand e fiert (morcovii) pe jumate adaugam si varza si lasam sa fiarba si aceasta.

Acum trecem la dresul supei in urmatorul fel: punem uleiul la incalzit si adaugam faina lasand sa dea un sfarait impreuna,apoi adaugam la aceasta bulionul amestecand sa nu se faca gogoloase.

Din zeama turnam peste rantasul cu bulion si apoi adaugam totul la varza. Potrivim gustul cu sare daca mai e nevoie. Separat intr-un vas punem smantana si din zeama fierbinte adaugam cate putin amestecand pana devine compozitia lichida .

Totul turnam apoi peste zeama cu varza si lasam sa dea un clocot. (eu procedez asa cu smantana sa nu mi se branzeasca cand o pun in supa fierbinte)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...