Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă rădăcinoasele tocate julien, ardeiul bucățele, roșiile din conservă tocate mărunt, se asezonează de sare, piper foaie de dafin, se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit.
După ce s-au combinat gusturile, se adaugă bulionul, se adaugă frunzele mărunțite de leuștean, apoi se amesteca ușor cca. 15 de minute la foc mic, neacoperit.
Între timp se pun ciupercile uscate la hidratat în apă clocotită, conform instrucțiunilor cca. 40 de minute.
După ce s-au hidratat, se mărunțesc după caz, apoi se adaugă în supa de roșii și se mai lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.
Se servește fierbinte presarată cu verdeață, fără niciun pic de pâine.
Spor și poftă bună!
Am găsit rătăcite prin frigider legumele acestea delicioase de toamnă, dar care se găsesc și acum din plin în piețele...
Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinateEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj