Supa de Fasole cu Salata Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g Fasole uscata
  • 1 mocov
  • 1/2 telina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 salata
  • 1 leg marar
  • 2 ling faina
  • ulei
  • otet
  • Sare

Mod de preparare

E foarte banala aceasta reteta dar mi-am adus aminte de ea fiindca e singura supa sau ciorba de fasole in care nu se pune usturoi, tarhon sau leustean, ci marar.

Deci, dupa ce am inmuiat fasolea peste noapte, o fierbem cu legumele obisnuite oricarei fasoli, fara afumatura traditionala.

Facem apoi un rantas usor, bej, nu f prajit, stingem cu zeama in care a fiert fasolea, fierbem 15 minute si-l adaugam peste boabe. Taiem salata, o punem in supa si stingem focul (eu nu fierb niciodata salata sau spanacul, ci le las doar sa se inmoaie - oricum ele urmeaza sa se mai fiarba pana cand supa se va fi racit). Cand supa e complet rece, adaugam mararul. Acrim dupa dorinta cu o lingura, doua, de otet.

Se mananca atat rece cat si calda.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.