Supa de Fasole cu Salata Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g Fasole uscata
  • 1 mocov
  • 1/2 telina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 salata
  • 1 leg marar
  • 2 ling faina
  • ulei
  • otet
  • Sare

Mod de preparare

E foarte banala aceasta reteta dar mi-am adus aminte de ea fiindca e singura supa sau ciorba de fasole in care nu se pune usturoi, tarhon sau leustean, ci marar.

Deci, dupa ce am inmuiat fasolea peste noapte, o fierbem cu legumele obisnuite oricarei fasoli, fara afumatura traditionala.

Facem apoi un rantas usor, bej, nu f prajit, stingem cu zeama in care a fiert fasolea, fierbem 15 minute si-l adaugam peste boabe. Taiem salata, o punem in supa si stingem focul (eu nu fierb niciodata salata sau spanacul, ci le las doar sa se inmoaie - oricum ele urmeaza sa se mai fiarba pana cand supa se va fi racit). Cand supa e complet rece, adaugam mararul. Acrim dupa dorinta cu o lingura, doua, de otet.

Se mananca atat rece cat si calda.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de...

Desert tort cu mere, caramel si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj