Supa de dovleac placintar

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g dovleac plăcintar
  • 1 praz
  • 3 cartofi
  • 2 ½ l apă
  • 50 g ghimbir
  • sare
  • piper
  • 200 ml frișcă de gătit (vegetală)

Mod de preparare


Se spală dovleacul și cartofii, se decojesc și se taie în cuburi. Prazul se taie rotocoale.
Toate legumele se pun într-un vas și se toarnă în aprox. 2-2 ½ litri de apă, se pun la fiert cu sare, aproximativ 15-20 de minute până se înmoaie. Se scurge zeama în care au fiert, se pune deoparte.

Cu ajutorul unui blender, se mixează totul, inclusiv frișca, pâna devine ca un pireu, încet se adaugă apa in care au fiert, se răzuiește ghimbirul, se pune înapoi pe foc pentru a da un clocot.

Se potrivește cu sare și piper, se servește cu semințe de dovleac decojite si prăjite intr-o tigaie.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti