Supa de dovleac placintar

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g dovleac plăcintar
  • 1 praz
  • 3 cartofi
  • 2 ½ l apă
  • 50 g ghimbir
  • sare
  • piper
  • 200 ml frișcă de gătit (vegetală)

Mod de preparare


Se spală dovleacul și cartofii, se decojesc și se taie în cuburi. Prazul se taie rotocoale.
Toate legumele se pun într-un vas și se toarnă în aprox. 2-2 ½ litri de apă, se pun la fiert cu sare, aproximativ 15-20 de minute până se înmoaie. Se scurge zeama în care au fiert, se pune deoparte.

Cu ajutorul unui blender, se mixează totul, inclusiv frișca, pâna devine ca un pireu, încet se adaugă apa in care au fiert, se răzuiește ghimbirul, se pune înapoi pe foc pentru a da un clocot.

Se potrivește cu sare și piper, se servește cu semințe de dovleac decojite si prăjite intr-o tigaie.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...