Supa cu castane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 persoane:
  • 2 cani (pline) cu castane fierte sau coapte in cuptor,
  • 1 ceapa tocata,
  • 1 morcov tocat
  • 1 fir de telina(seleri),
  • 4 linguri cu ulei,
  • 3 1/2 cani supa de legume,
  • 1 pahar cu vin Ruby Port,
  • putin oregano, sare, piper
  • 1/2 cana smantana lichida

Mod de preparare

Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa, morcovul si telina pana se rumenesc usor, cam 7-10 minute.Adaugam si castanele si mai lasam 4 minute. Stingem cu vin si punem si oregano si lasam pe foc tare pana ramane jumatate din zeama.

Adaugam apoi supa de legume si (cu capacul pus pe jumatate) lasam sa fiarba 30 minute la foc mic.

Apoi punem totul in blender si-l facem piure, rasturnam inapoi in oala totul si adaugam smantana . Incalzim pe foc mic foarte putin.

Se serveste imediat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.